Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Instalatie electrica de automatizare statii de mixturi
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Structura
Instalaţia electrică de automatizare şi monitorizare a staţiilor de mixturi asfaltice are în structura sa:
- un tablou de forţă, care conţine:
-un întreruptor general;
-disjunctoare de diverse mărimi pentru protecţia motoarelor electrice;
-contactoare de comandă pentru pornirea/oprirea  motoarelor electrice;
-relee de comandă, transformatoare, siguranţe, etc;
- un pupitru de comandă, care are în componenţa sa:
- câmp de butoane, chei de comandă cu care se asigură pornirea şi oprirea secvenţială a tuturor motoarelor de pe staţie;
- instrumente de măsură digitale dedicate, pentru afişarea valorilor instantanee ale cantităţilor de material măsurate şi controlul cântăririi componentelor amestecului(agregate, filer);
- sistem de cântărire a bitumului pe doze tensometrice;
- chei, butoane, potenţiometre şi variatoare de turaţie pentru comanda predozării volumetrice a agregatelor minerale şi reglarea productivităţii staţiei, în regim de lucru manual;
- aparate dedicate, pentru măsurarea şi monitorizarea temperaturii agregatelor minerale, bitumului  şi mixturii asfaltice preparate;
- automat programabil în execuţie industrială, compus din module şi console distincte;
- o instalaţie de calcul şi automatizare care se compune dintr-un calculator, tastatură, mouse, monitor color de 17”, imprimantă, sursă UPS, relee, selectoare, etc.

Funcţionarea

În funcţionare, calculatorul de proces comunică în timp real cu automatul programabil care primeşte în permanenţă date de la cântarele  de agregate şi bitum, de la termoregulatoarele numerice cu care se măsoară temperatura agregatelor minerale, bitumului şi mixturii.

Pe monitorul color sunt afişate valorile mărimilor măsurate, în câmpurile special alocate din cadrul unei scheme sinoptice color animate, intuitivă şi prietenoasă cu operatorul staţiei.

Interfaţa grafică afişează menu-urile programului software:
- schema sinoptică animată pe care se pot urmări toate operaţiile în desfăşurare cu parametrii afişaţi şi cu elementele vizuale de semnalizare;
- opţiunea de calibrare soft şi setare;
- biblioteca de reţete, reţeta în uz cu statisticile acesteia şi rapoarte.

Automatul suportă şi modificări ale parametrilor reţetei în timpul funcţionării instalaţiei.
Pentru reţeta în curs de realizare, pe ecran sunt vizualizate următoarele date: data şi ora, numărul şi numele reţetei, cantitatea programată şi cantitatea realizată pentru fiecare component al mixturii, valoarea reală măsurată a temperaturii agregatelor minerale uscate, bitumului şi mixturii preparate şi cumulat de la o şarjă la alta, cantitatea de produs realizată.

O reţetă oarecare din baza de date, o dată lansată în uz, realizează în mod automat şi programarea dozării volumetrice a materialelor granulare reci, prin setarea automată a vitezelor benzilor extractoare ale predozatorului.

Valorile acceptate de automat pentru parametrii reţetelor sunt în limita unor nivele minim-maxim impuse, setate prin soft.

La dozare, în funcţie de viteza de curgere a componentelor mixturii, programul soft realizează anticiparea optimă a întreruperii comenzilor de dozare, ducând în final o îmbunătăţire a preciziei de cântărire a componentelor. La sfârşitul fiecărei şarje sunt trecute automat într-un „istoric” toate datele care caracterizează şarja de mixtură asfaltică preparată şi anume: data, ora, tipul reţetei, cantităţile prescrise şi cantităţile realizate pentru fiecare component al mixturii, temperaturile agregatelor minerale, a bitumului, a mixturii şi cantitatea de produs fabricată.

La terminarea unei reţete, sau ori de câte ori este necesar, operatorul poate tipări la imprimanta sistemului de calcul al instalaţiei un raport cu datele care caracterizează produsul realizat.
Din Gura in Gura